Despre ROMANIA MEA FRUMOASA

13/10/2014
/ /
in Blog
/

Am raspuns pozitiv provocarii lansate de jurnalistul Irina Raica  si colegul ei Florin Ion , de a continua seria de interviuri postate pe blogul ei, cu tema Oameni din Romania mea frumoasa! Dupa ce am scapat de tracul provocat de camera de filmat, am putut sa impartasesc putin din bucuria mea de a fi si de a face … Romania frumoasa! Va invit sa vedeti mai jos ce a iesit. Astept cu nerabdare comentariile dumneavoastra …

Cum arata Romania ta frumoasa?

Romania mea e frumoasa pentru ca in ea traiesc oamenii frumosi din viata mea. Baiatul meu, sotul meu, sora mea, parintii mei si toti cei pe care ii descopar zilnic in drumul meu. Romania e frumoasa pentru ca are locuri spectaculoase, pline de energie si viata, pentru ca aici e casa mea si doar aici simt ca Dumnezeu e cu mine. Oriunde in lume am plecat, oricat am hoinarit, dorinta mea a fost sa ma reintorc in locurile natale si iata-ma aici.

Nu vreau sa crezi ca sunt o visatoare, cand eu sunt mai degraba o persoana cu un simt al realitatii dezvoltat. Vad si stiu ca in Romania mea frumosa sunt si lucruri nu tocmai placute, oameni nu tocmai frumosi ! Dar trebuie sa acceptam realitatile si pe noi si trebuie sa ne straduim sa umplem partea buna a paharului. 

 

Care-i cea mai importanta lectie de viata de pana acum?

Eu cred ca Universul este construit dupa reguli clare si noi toti avem un drum de parcurs, predestinat. Vrem sau nu, viata merge inainte si respecta anumite tipare, ne trece prin anumite etape, fiecare etapa cu provocarile si lectiile ei.

Pentru mine, viata in sine este o mare lectie pe care o descopar si o invat  zi de zi. Este tot mai spectaculoasa si plina de surprize. Dintre lectiile primite pana azi, cea mai importanta a fost aceea a CUNOASTERII DE SINE! Am avut marea sansa sa intru in clasa cand a inceput ora de dirigentie ! Am asistat ca la teatru, la un spectacol, m-am vazut pe scena jucand un rol frumos dar care nu mi s-a potrivit foarte bine, cu multi spectatori, dar numai unora le-a placut prestatia mea. Cand am coborat in culise, am inteles ca drumul meu e altul, ca a venit timpul sa fac ce imi doream si imi face placere. Ma descoperisem!

Fiecare dintre noi trebuie sa se descopere pe sine! sa constientizeze care sunt punctele tari si care ii sunt slabiciunile. Numai asa poti deslusi mesajul pe care Universul l-a pregatit pentru tine. Numai asa poti juca rolul tau pe scena! Cei mai multi dintre noi reusim sa gasim drumul. Dar sunt si multi oameni care nu pot. Pentru ei mi-am propus sa fac ceva !

Ce greseli nu ai mai repeta ?

Ce e gresit si ce e corect?  Sunt doar decizii pe care le luam zilnic, tinand cont de un context de imprejurari, de interese, de sentimente, trairi, etc., sau doar efecte ale acestora. Unele ajung sa ne multumesca, altele nu. Daca insa te uiti in urma vezi ca ar fi fost disponibile mai multe optiuni, mai multe posibilitati si evident, ti se pare ca ar fi fost alta cu mult mai buna decat cea pe care ai mers! E firesc sa fie asa ! Nu cred ca trebuie sa ne ghidam neaparat in viata dupa ceea ce consideram bine sau rau, corect sau gresit, trebuie sa avem curajul de a ne asculta inima si simturile. Doar asa vom putea face cea mai buna alegere, pentru acel moment, acel context, acea provocare.

Daca te gandesti ca in trecut ai gresit, vei avea frica sa te aventurezi in viitor, mintea ta nu te va lasa liber, te va ingradi si astfel zborul nu va mai fi la fel de curajos.

Care crezi ca e contribuitia ta in lume? In tara? In comunitate?

In lume?  Asa cum spuneam mai devreme, am reusit sa deslusesc mesajul pe care Universul l-a pregatit pentru mine. In primul rand Universul a vrut sa fiu sotie si mama. Asa ca voi lasa omenirii amprenta mea, a familiei mele: copilul meu. El este cea mai mare contribuitie pe care eu si sotul meu le vom lasa mostenire. Acum ne straduim sa-l educam bine si sa-l pregatatim  pentru un viitor, viitorul lui!

In tara? In al doilea rand, Universul a vrut ca eu sa aglomerez partea buna a paharului din Romania mea frumosa, prin ceea ce fac, prin munca de zi cu zi, prin faptul ca reusesc sa descopar oameni deosebiti si sa ii ajut sa gaseasca drumul, ii ajut sa se intalnesca si sa puna in comun energiile pentru a face o lume mai buna.

In comunitate? Acum impartasesc din ceea ce am invatat celor care vor sa gaseasca solutii pentru un viitor mai bun.

Ce vrei sa le trasmiti oamenilor prin ceea ce faci?

Mai intai, le transmit incredere. Incredere in ei, in ceea ce fac, intr-un viitor mai bun. Este doar o chestiune de optiune, de alegere. Poti singur sa te scufunzi intr-un ocean sau poti naviga pe o barca buna.

Apoi, pe multi dintre cei pe care ii intalnesc ii ajut sa se redescopere. Asta inseamna ca, in fiecare dintre noi mai sunt resurse si nu putine. E suficient sa tragi o gura de aer in piept si sa vrei sa mergi mai departe.

Nu in ultiumul rand recunosc ca incerc sa ii determin sa ceara ajutorul atunci cand au nevoie. E fundamental sa intelegi ca pe lumea asta nu esti singur. Din acest motiv ne-a lasat Dumnezeu impreuna, ne-a unit in familii, in credinta, ne-a adunat in comunitate. Nu suntem singuri si chiar daca ne pierdem uneori increderea, asa nu inseamna ca nu mai sunt si oameni care vor si pot sa fie alturi de noi in clipe mai dificile.

1054 Total Views 1 Views Today

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*