Coeziunea echipei este cheia succesului!

Seminar
16/05/2013
/ / /
Comments Closed

Care este cheia succesului intr-o companie?

Sunt doi factori importanti intr-o relatie dependenta, LEADERUL si RESURSELE. Leaderul e cel care decide care sunt resursele de care are nevoie si tot el este cel care le atrage. El decide cum gestioneaza afacerea astfel incat sa genereze profit.

Insa resursa cea mai importanta a companiei este ECHIPA. Evident ca Leaderul trebuie sa fie cu EA! 

Ce poti sa faci cu toti banii din lume, daca nu ai alaturi de tine o echipa buna? Echipa este mai importanta decat ne imaginam. Ea poate ajuta compania sa mearga inainte sau… o poate trage inapoi. Cand angajezi un om, te gandesti mai mult la ce sarcini ii vei incredinta si mai putin la ce impact va avea acea persoana asupra companiei tale. Constati apoi, uneori prea tarziu, ca lucrurile nu merg bine, angajatii nu mai sunt implicati si preocupati sa-si indeplineasca sarcinile, ba chiar sunt demotivati si unii vor sa plece.

Pentru un specialist in resurse umane acestea sunt semnale de alarma! Doar ca nu este suficienta o vizita la medic si aplicarea unui tratament! Vindecarea unei echipe bolnave are nevoie de mult timp si tact. Uneori doar operatiile grele mai pot salva ceva.

In practica, acceptarea unor oameni de slaba calitate in echipa, va avea un impact negativ asupra intregului rezultat. Este firesc sa fie suparati si demotivati cei care se straduiesc sa faca performanta atunci cand un coleg al lor nu demonstreaza profesionalism si implicare, ba chiar mai mult, el este tolerat de companie.

Daca nu e prea tarziu, intr-un astfel de caz, solutia cea mai buna este extragerea din echipa a acelui angajat!

Acestea sunt solutii la care nu dorim sa ajungem. Preventia este cea mai buna alegere.

Cand angajezi un om trebuie sa te gandesti nu doar la confortul pe care il vei avea trecand in grija lui o serie de sarcini. Este necesar sa analizezi caracterul si profesionalismul acelui om si sa cantaresti bine daca el se poate acomoda in echipa ta. Daca are motivatii si idealuri comune. E bine sa stii si profilul psihologic al viitorului angajat, pentru a intelege daca va fi acceptat de ceilalti membrii ai echipei.

Coeziunea echipei, angajamentul ei in atingerea obiectivelor, este cheia succesului.

Un singur om, oricata vointa ar avea si oricat ar munci, nu va putea depasi anumite limite.

 

 

 

 

 

1029 Total Views 3 Views Today

Comments are closed.